John

Sinds 1999 ben ik werkzaam als teammanager, trainer, coach in bedrijven. Waarin ik het voorrecht heb gehad dat ik honderden mensen heb mogen leiden, coachen en trainen. En vele teams heb kunnen optimaliseren en versterken. Vanuit mijn privé coachingspraktijk heb ik de afgelopen jaren vele cliënten kunnen leren verschillende problemen succesvol op te lossen. 

De reden dat ik voor dit vakgebied heb gekozen heeft deels te maken met mijn persoonlijkheid, ik help graag mensen hun problemen zelf op te lossen. En aan de andere kant komt dit ook door hoe ik ben opgegroeid. Als oudste in een gezin van 7 kinderen, 5 zusjes en een broertje was ik voor veel zaken verantwoordelijk. En werd ik vaak aangesproken om problemen op te lossen, emoties te managen of de leiding te nemen. Daardoor begon ik ook rond mijn 13de met het lezen van coaching-boeken, zelfhulp boeken, boeken over oosterse filosofie en begon ik rond mijn 15de leeftijdgenoten te coachen. Ontwikkelde ik mijn oog voor het ontdekken van talent nog meer en groeide mijn wil om mensen te helpen hun problemen op te lossen. Om het feit dat ik voornamelijk ben opgevoed door mijn alleenstaande moeder hebben mijn persoonlijkheid deze talenten nog meer versterkt. 

Mijn missie is ervoor zorgen dat mensen of afdelingen zo snel mogelijk zelfredzaam worden en voor zichzelf kunnen bepalen hoe ze situaties anders kunnen aanpakken in een stijl die bij ze past op natuurlijke wijze. Om te leren moet je nu eenmaal kopieren, echter is het daarna van essentieel belang dat je de vaardigheden toepast in je eigen stijl zodat je eigen 'panache' ontstaat. Het borgen en van tijd tot tijd opfrissen van de opgedane kennis en attitude is hiervan van crurciaal belang in mijn aanpak.

Resultaat telt en dat is het enigste uitgangspunt. Om de route te kunnen bepalen van de huidige situatie naar de gewenste situatie is een grondige analyse en assessment essentieel. Dit is ook de reden wanneer ik een opdracht accepteer of ik een client aanneem ik veel tijd besteed aan de analyse van de huidige situatie. Daarvoor moet ik met betreffende personen in dialoog gaan, werkwijzen analyseren of vaak alleen toekijken en observeren wat er gebeurd. Dan en pas daarna kan ik gaan bekijken hoe ik samen met de afdeling of de individu met de bestaande middelen die er zijn de gewenste situatie kan gaan opbouwen. In dit proces is realisme ontzettend belangrijk. Ondanks het feit dat ik geloof in dromen en visie, kan ik alleen een einddoel realiseren als het gewenste eindoel ook haalbaar is.  Wanneer dit niet kan zal ik de afdeling of individu in kwestie dit in een zo vroeg mogelijk stadium in het traject kenbaar maken zodat valse verwachtingen geen ontstaansrecht krijgen. Dat betekend niet dat verwachtingen soms anders kunnen uitvallen maar in de manier waarop ik consultancy toepas ben gespitst op deze cruciale meetmomenten en zal ik deze consistent blijven monitoren en bewaken. 

Mijn kracht ligt in het feit dat ik een man van de praktijk ben, theorieen en beleidsplannen zijn essentieel echter wanneer er naar de uitvoerbaarheid en toepassing word gekeken kun je pas ontdekken of het inderdaad ook echt werkt.  Ik heb het voorrecht gehad om in de keuken te kijken van verschillende bedrijven, dit van kleine familie bedrijven tot overheidsinstanties. En hoe gepoetst en gelikt een bedrijf ook er uit mag zien, ik weet pas met wat voor organisatie ik te maken heb wanneer ik in dialoog ga met mensen, afdelingen aan het werk zie en in de keuken heb gekeken.

Er wordt mij vaak gevraagd wat mijn titel nu is en hoe ik mezelf noem. Dit omdat ik mijn vakgebied meerdere disciplines beheers. Ik ben een consultant gespecialiseerd in (inter)menselijke communicatie. Als consultant heb ik binnen mijn competentie een aantal vaardigheden en disciplines tot mijn beschikking. Naar aanleiding van de situatie waar ik in terecht kom haal ik uit mijn kennis en vaardigheden bron, mijn training, coaching, teamleider of NLP kennis naar boven. Deze blend is samengesmolten tot mijn titel consultant. 

Zoals ik al eerder benoemde ben ik een praktijk man en heb mijn kennis in de praktijk mogen leren. Daarnaast heb ik mijn licenties en diploma's op het gebied van mijn vakbekwaamheid behaald. Ik geloof absoluut in de praktijk echter is de ondersteuning van vak specifieke scholing en kennis hierin essentieel. 
Dat is bijvoorbeeld ook de reden dat ik heb besloten om naar de Verenigde Staten te vliegen om van de bedenker van NLP dr. Richard Bandler te leren hoe op een juiste en effectieve manier personal coaches op te leiden. 

Vaak word ik omschreven door personen die mij goed kennen als een echte people-manager niet omdat ik mezelf zo graag noem, maar omdat dat te maken heeft met de persoon die ik ben van nature. Mijn werk is mijn passie en dat straal ik ook uit, je kunt me eigenwijs noemen, excentriek of een tikkeltje arrogant dit heeft niets te maken met een slecht karakter of het niet respecteren van de mening van anderen. Ik geloof in mezelf en in mijn eigen kunnen en wat mijn grootste beloning is dat ik naast de behaalde successen ook steeds weer manieren kan vinden om van de individuen en afdelingen te leren waar ik mee werk.

Met vriendelijke groet, 

John R. Pinas - John Panache

Het logo van de NLP organisatie van dr. Richard Bandler, de bedenker en ontwikkelaar van NLP
Dit is het logo van kwaliteit van NLP kring Nederland.
Het platform voor NLP professionals in Nederland
The seal of quality, dit logo is het kwaliteitszegel van The Society of NLP. De organisatie van de bedenker, vader en ontwikkelaar van NLP dr Richard Bandler. Dit logo geeft aan dat de NLP organisatie NLP onderwijst volgends de meest moderne en up-to-date NLP technieken. Wanneer je een NLP organisatie raadpleegt vraag dan naar het seal of quality.