terug

Je interne beelden aanpassen

geplaatst op 30-11--0001

De beelden die je ziet en waar je in je hoofd naar kijkt zo minstens zo belangrijk als de beelden die je ziet in de wereld om je heen.

Een sterk ‘beeld’ waar iedereen mee te maken heeft is zijn zelfbeeld, andere personen noemen dit de ego. Daar kan over getwist worden echter is dat hier en nu niet het juiste moment. Het is belangrijk om goed te blijven realiseren dat de beelden die je van binnen in je hoofd ziet ook je-zelf vormen en je emoties voeden. 

Verstandig is het dat de  beelden die je in je hoofd hebt je helpen gelukkig te leven en gezond te zijn. Dit is niet altijd even makkelijk echter heeft de mensheid laten zien hoe belangrijk het is. Belangrijker is nog om ‘spookbeelden’ of films die je ervaart te laten verdwijnen of aan te passen zodat je anders naar het ‘beeld’ kunt kijken. Hoe vaak hoor je mensen niet zeggen; “ik had daar een verkeerd of een ander beeld van” 
Trouwens één van de krachtige beeld machines is de tv maar dat even tussendoor.

Met behulp van verschillende coaching en visualisatie technieken kun je die beelden zelf  leren te beïnvloeden en aan passen. Daarmee ben je instaat je-zelf te coachen, te sturen en nieuwe doelen of gedrag makkelijker te bereiken.
Een goed voorbeeld hiervan is hoe sporters visualiseren of beelden zien hoe zij een wedstrijd spelen en winnen. Sprinters rennen bijvoorbeeld een paar keer het parcours dat ze moeten sprinten om de baan te 'voelen' en gaan vervolgens in een kamer zitten sprinten keer op keer, op keer het parcours in hun hoofd.

Dit soort interne performance zorgt ervoor dat de externe performance gemakkelijker en efficienter plaatsvindt.